Skip to content

Wat kost een aanbouw?

Uw visie van extra woonruimte, een badkamer, of een tweede verdieping aanvulling kan tot leven komen met een aanbouw project begeleid door een aanbouw aannemer. Klaar om wat ruimte toe te voegen aan uw huis? Aanbouwingen zijn een populaire manier om een bestaande woning te maximaliseren door het toevoegen van nieuwe kamers aan de plattegrond. U kunt een extra badkamer, slaapkamer, woonruimte, garage of zelfs een heel appartement bouwen. Elke soort aanbouw heeft zijn eigen complexiteit, dus de kosten van een toevoeging aan uw huis kan van ontzettend veel factoren afhankelijk zijn. De totale prijs is afhankelijk van de aard van de ruimte die u toevoegt, de grootte, complexiteit, materialen en arbeid. Aanbouwingen zijn een grote investering in uw huis, en u kunt vaak een aanzienlijk rendement op uw investering verwachten. Dus, u bent van plan een aanbouw te nemen. Echter vraagt u zich af; wat kost een aanbouw? Lees dan verder voor de kosten van een huisuitbreiding.

Contactgegevens

Telefoonnummer

0182 604 348

Email

Info@timmerbedrijfhenri.nl

Post adres

Ambachtsstraat 39,
2802 AM Gouda

Wat kost een aanbouw: de kostenverdeling.

Wat kost een aanbouw? Is nog steeds de vraag die rondspookt in uw hoofd. Wat een aanbouw kost, is afhankelijk van vele factoren zoals u nu al weet. Allereerst gaan we de grootte bespreken, daarna de arbeid en vervolgens de materialen.

Zoals voor elk bouwproject geldt, wordt een groot deel van de kosten bepaald door de totale omvang. Hoe groter de ruimte, hoe hoger de prijs. Aanbouwingen kosten gemiddeld zo’n € 60 tot € 150 per vierkante meter. Het toevoegen van een extra kamer is een gemeenschappelijk project, en de gemiddelde kosten variëren van € 25.000 tot €  35.000 voor een aanbouw van zo’n 5 bij 5, met nog hoger oplopende prijzen in het hogere segment (inclusief meer maatwerk).

De arbeidskosten

De meeste arbeidskosten voor een groot project zoals een aanbouw kunnen niet worden omzeild. Ze zijn meestal ongeveer 30 tot 50 procent van de totale prijs. U zult betalen voor geschoolde arbeiders zoals elektriciens, dakdekkers, gevelbekleding aannemers, gipsplaten, en schilders, afhankelijk van het type van de ruimte die wordt gebouwd. Timmerbedrijf Henri doet dit echter allemaal voor u, wel zo makkelijk. Bovendien zijn aanbouwingen soms projecten die bouwvergunningen nodig hebben van de lokale autoriteiten.

Wat kost een aanbouw

De kosten voor materialen

De reeks materialen die voor de bouw van een aanbouw worden gebruikt is enorm: beton, houtskeletbouw, gipsplaten, verf, elektrische bedrading, leidingwerk, dakbedekkingsmaterialen, loodgieterswerk en nog veel meer. Naast deze basismaterialen, moet u ook alle aanpassingen en accenten, zoals vloeren, balken, verlichting, ramen en deuren in uw budget op te nemen. Elk materiaal heeft een andere prijs, en dit is ook afhankelijk per regio en schaal waarmee u deze afneemt.

De vraag; wat kost een aanbouw? Is dus vrij moeilijk te beantwoorden en afhankelijk van veel factoren. Neem gerust contact met ons op voor een nauwkeurige offerte.

Voor klein onderhoud hebben wij helaas de komende periode géén mogelijkheid om dit uit te voeren in verband met de huidige bouwdrukte.

Als het om vervangen of repareren van klein onderhoud gaat, hebben wij hieronder een lijst met veel voorkomende voorbeelden:

Twijfelt u of uw aanvraag hier wel of niet onder valt of heeft u meerdere combinatie van klein onderhoud neem dan telefonisch contact met ons op.