Skip to content

Monumentaal pand

Zijn er restauratiewerkzaamheden nodig voor een monumentaal pand? De vakspecialisten van Timmerbedrijf Henri staan klaar om een fijne restauratie te realiseren. Of het nu gaat om een oud herenhuis of een ander historisch pand, we zorgen voor een mooie transformatie zonder de oorspronkelijke elementen te verliezen. Bekijk ook onze eerdere afgeronde restauratie projecten. Gebruikmaken van onze dienstverlening? Neem gerust contact op of laat uw gegevens achter voor een vrijblijvende offerte.

Wat is een monumentaal pand?

Een monumentaal pand is een gebouw of object dat vanwege zijn historische, artistieke, sociale of culturele waarde als nationaal erfgoed wordt gezien. Een monumentaal pand wordt dan ook vaak beschermd en behouden om ervoor te zorgen dat ze niet verloren gaan voor toekomstige generaties. Periodiek onderhoud of een restauratie is dan ook zeer belangrijk. Afhankelijk van het belang en erkenning kan de overheid een wet of voorschrift opstellen om de sloop, renovatie of wijziging van zo’n pand te reguleren. Deze gebouwen worden dan ook vaak geregistreerd in een monumentenregister om hun erfgoedwaarde te erkennen en te behouden. Timmerbedrijf Henri begrijpt het belang van onderhoud of een gevoelige restauratie. Onze vakspecialisten hebben jarenlange ervaring en gebruiken hun expertise om zorgvuldig werkzaamheden uit te voeren.

Monumentaal pand

Onze diensten

Aanbouw

Aanbouw

Een aanbouw is een bouwkundige toevoeging aan een bestaande gebouw of woning.

Verbouw

Verbouw

Een verbouwing is een bouwkundige wijziging aan een bestaand gebouw of woning.

Timmerwerk

Timmerwerk

U kunt bij ons terecht voor de meest uiteenlopende timmerwerkzaamheden

Verbouw

Aftimmering

Bij aftimmering moet u denken aan aftimmeren van een constructie of bestaande muur

Monumentaal pand verbouwen

Wilt u graag een monumentaal pand verbouwen? Dan is daar een zorgvuldige aannemer voor nodig. De vakspecialisten van Timmerbedrijf Henri hebben jarenlange ervaring en zijn gespecialiseerd in het zorgvuldig verbouwen van monumentale panden. Zo begrijpen we het belang van het behoud van authentieke elementen. Of het nu gaat om het herstellen van historische houten vloeren, aanpassen van bestaande ruimtes of juist het creëren van ruimtes, wij zetten ons in voor vakmanschap van het hoogste niveau. Ook als het gaat om moderne technieken om monumentale panden visueel aantrekkelijker te maken, maar ook comfortabeler of duurzamer te maken voor de toekomst, bent u bij Timmerbedrijf Henri aan het juiste adres.

monumentaal pand
"Henri had snel tijd om een tussenwand en een deur bij ons thuis te zetten. Na snel en hard te hebben gewerkt was hij in 1 weekend al klaar.
Zeer tevreden over het resultaat en de arbeidsethos, aanrader."
Willem

Monumentaal pand regels

Het behoud van monumentale panden gaat vaak hand in hand met strikte regelgeving. Als eigenaar van een dergelijk pand is het dan ook van essentieel belang om op de hoogte te zijn van de geldende voorschriften en vergunningen. Timmerbedrijf Henri heeft ervaring met de (complexe) regelgeving rondom deze panden en biedt graag advies aan om aan alle wettelijke vereisten te voldoen. Zo zijn er regels die de overheid heeft opgesteld en is een verbouwing of renovatie niet altijd mogelijk of slechts beperkt. Het kan dan ook nodig zijn om speciale vergunningen aan te vragen voor werkzaamheden aan een monumentaal pand.

Met passie gemaakt

Vraag een offerte aan

Liever direct contact?

Telefoonnummer

0182 604 348

Email

Info@timmerbedrijfhenri.nl

Monumentaal pand renoveren

Of het nu gaat om het herstellen van oude gevel, het vervangen van versleten dakconstructies, of het opknappen van houten ornamenten door fijn timmerwerk, Timmerbedrijf Henri heeft de expertise om uw monumentale pand te renoveren. Onze vakspecialisten streven naar perfectie in elk detail en daarom ben je verzekerd van een prachtige afwerking. Zo beschouwen we een renovatie als een eerbetoon aan de geschiedenis! Schakel ons in en bel vandaag nog voor de mogelijkheden.

Kies voor maatwerk

We begrijpen dat een monumentaal pand meer is dan alleen stenen en balken. Het is een symbool van erfgoed en zorgvuldigheid is uiterst belangrijk. Met onze toewijding aan vakmanschap, kennis van de regelgeving en onze passie voor renovatie, zijn we de ideale partner voor het herstellen van uw monumentaal pand. Neem vandaag nog contact op voor echt maatwerk door uw gegevens achter te laten of bel ons op voor de mogelijkheden.