Skip to content

Aftimmering

Aftimmeren?

Denk dan aan bijvoorbeeld het aftimmeren van een constructie of een bestaande muur, bijvoorbeeld als er sloopwerkzaamheden uitgevoerd zijn.

Dit komt voor bij een verbouwing van een woning

Casco aftimmering

Bij casco aftimmering moet u denken aan een huis of een uitbouw dat vanuit de grote nieuwbouwwijken ruw opgeleverd wordt. Dit wordt ook wel ruwbouw genoemd. Het huis is dan aan de buitenkant wel helemaal klaar en wind-en waterdicht. Dat betekent dus dat de woning is voorzien van ramen met glas, deuren en ook dakpannen. Aan de binnenkant is de woning dan echter nog niet klaar. Dit wordt ook wel casco oplevering genoemd. Dit houdt in dat u zelf nog met de ‘verbouw’ aan de slag moet in de vorm van het plaatsen van binnenwanden, het compleet stucen van de woning, muren en ook plafonds. Ook stroom, water, een verwarming en eventueel vloerverwarming zult u in dat geval zelf aan moeten leggen. Ook de badkamer en het toilet moeten nog aangesloten en betegeld worden, net als de keuken. Het ‘verbouwen’ van een nieuwbouwwoning wordt in de meeste gevallen uitbesteed aan een ‘kleinere’ aannemer of een bouwbedrijf uit de buurt. 

Waarom zou u kiezen voor een casco oplevering van uw nieuwbouw woning?

De voordelen van casco oplevering

Omdat u zelf leidend bent. De woning kan volledig naar uw wensen en eisen gemaakt worden. Dit geldt zeker als u voor deze werkzaamheden een kleinere aannemer in de arm neemt. Die kunt u vaak prima en nauwer betrekken bij al uw wensen en ideeën. Het is een gegeven dat bijvoorbeeld een badkamer doorgaans beter en vakkundiger gebouwd wordt als u kiest voor een kleinere tegelzetter uit de regio. De totaalprijs ligt lager dan wanneer u alles door één grote aannemer laat uitvoeren. Het is daarbij wel belangrijk om bovenop de kosten van de cascobouw altijd een extra bedrag te berekenen voor eventuele financiering van de verdere verbouwkosten van het huis.

De nadelen van casco oplevering

Bij grote nieuwbouw staat snelheid altijd op de eerste plaats. De prioriteit ligt veel minder bij de kwaliteit van oplevering. Kiest u voor een groot nieuwbouwproject, dan krijgt u vrijwel altijd te maken met uitzendkrachten – ook uit het buitenland- die als taak hebben een woning zo snel mogelijk af te ronden. De tegelzetter werkt sneller dan een kleinere tegelzetter die namens zijn eigen bedrijf de werkzaamheden uitvoert. Deze ondernemer is namelijk zelf verantwoordelijk voor eventuele schade die kan ontstaan door waterlekkage. Nog een voorbeeld; een stukadoor zal dagelijks veel meer meters maken om zo aan de planning te kunnen voldoen. Dat betekent echter meteen ook dat de kwaliteit op de tweede plaats komt en er vaak sprake is van een minder mooi eindresultaat.