Bij aftimmering moet u denken aan aftimmeren van een constructie of bestaande muur waar bijvoorbeeld sloopwerkzaamheden hebben plaats gevonden.

  • Een zolder, dakraam of dakkapel.
  • Het verlagen van een plafond of te wel een verlaagd plafond.
  • Gips aftimmering, het aftimmeren van wanden, badkamer, keuken en plafonds met gipsplaten.

Dit komt voor bij een verbouwing van een woning

Aftimmering aanbouw

Aftimmering woning [verbouw]

Aftimmering kozijn/en

Aftimmering dakraam

Aftimmering dakgoot

Aftimmering wasmachine

Aftimmering badkamer

Aftimmering zolder

Aftimmering dakkapel

Aftimmering trapgat

Aftimmering deurkozijn

Aftimmering radiator

Aftimmering afdak en overkappingen

Casco aftimmering

Moet u denken aan een huis of uitbouw wat vanuit de grote nieuwbouw wijken ruw word opgeleverd, ook wel ruwbouw genoemd. Dit wil zeggen dat het huis van de buitenkant al wel helemaal klaar is en wind- en waterdicht is, dus inclusief ramen (met glas), deuren en dakpannen. De woning is van binnen nog niet afgerond, en alleen de constructie ‘het beton dus’ is gebouwd, dit word casco oplevering genoemd. En u zult zelf uw eigen huis nog moeten ‘verbouwen’ u moet denken aan binnenwanden, het compleet stucen van de woning, muren en plafonds. En de installaties zoals stroom, water, CV verwarming en of vloerverwarming. In vele casco gevallen moet de complete badkamer, toilet nog aangesloten en betegeld worden, dit geldt ook voor uw keuken. Vaak word het ‘verbouwen’ van een nieuwbouw woning uit besteed aan een ‘kleinere’ aannemer/bouwbedrijf uit de regio zelf.

Waarom zou u kiezen voor een casco oplevering van uw nieuwbouw woning?

De voordelen van casco oplevering

U kunt zelf beter al uw wensen bepalen en uw ideeën komen hiermee beter tot stand, zeker als u dit in combinatie met een wat kleinere aannemer doet staat deze in de meeste gevallen nauwer bij u en uw ideeën betrokken.

Uw badkamer wordt over het algemeen beter en vakkundiger gebouwd door een kleinere tegelzetter uit de regio.

De uiteindelijke totaal prijs ligt lager dan het door één grote aannemer/bouwer te laten doen. Wel is het belangrijk om boven de casco bouw een extra bedrag mee te berekenen voor eventuele financiering voor de verdere verbouw kosten van de woning zelf.

De nadelen van casco oplevering

Een groot nadeel in de grote nieuwbouw is dat snelheid boven aan staat, waardoor er veel minder prioritijd ligt bij de kwaliteit van de oplevering.

Bij een groot nieuwbouw project lopen altijd uitzend krachten waaronder ook uit het buitenland, deze mensen moeten zo snel mogelijk een woning afronden. Dat betekend dat die tegelzetter sneller te werk gaat dan een kleinere tegelzetter die het vanuit zijn eigenbedrijf doet, deze is immers zelf verantwoordelijk voor schade door water lekkage.

Een stukadoor zal per dag veel meer meters moeten maken om aan de planning te voldoen, dit houdt in dat kwaliteit en het eindresultaat achterwegen blijft.

Menu
×

Welkom bij Timmerbedrijf Henri

We helpen u graag

× Hoe kan ik je helpen?