Skip to content

Casco oplevering

Wat is Casco oplevering?

Wanneer er sprake is van casco oplevering, dan verzorgen wij alleen de ruwbouw. Dat betekent dat we alleen de dragende constructie van het dak opleveren. Bovendien wordt de woning aan de buitenzijden zowel wind- als waterdicht gemaakt, inclusief deuren, ramen en dakpannen. Kiest u voor een casco woning, dan dient u zelf zorg te dragen voor onder meer de binnenwanden, de kozijnen aan de binnenkant, tegelwerk en sanitair.  Uiteraard kunnen wij u ook maatwerk leveren. In overleg met u als opdrachtgever kunnen wij ook bepaalde delen aan de binnenkant van de woning opleveren. Dit noemen wij ook wel ‘casco op onderdelen’. 

Deze manier van werken wordt vooral toegepast binnen de projectmatige nieuwbouw. De woning kan in dat geval bijvoorbeeld opgeleverd worden met kabels, leidingen en installaties. In dat geval dient u zelf nog te zorgen voor de afwerking van de wanden, de sanitaire voorzieningen, de keuken en het stucen van de plafonds.

En nu, het afbouwen!

In alle gevallen – of u nou kiest voor een casco oplevering of voor ‘casco op onderdelen’ – bent u zelf verantwoordelijk voor de afbouw van de woning. Kiest u hiervoor, dan is het wel zo gemakkelijk dat u zelf enigszins handig bent. 

In beide gevallen komen werkzaamheden als het zetten van binnenwanden, het trekken van kabels en leidingen, het installeren van de meterkast, de realisatie van stopcontacten en lichtpunten voor uw eigen rekening. Daarnaast bent u zelf verantwoordelijk voor het verwarmingssysteem. U verzorgt zelf het tegelwerk, het timmerwerk en eveneens de sanitaire voorzieningen als er sprake is van een casco woning. Vervolgens wacht u nog de afwerking van de woning in de vorm van het leggen van de vloer en het bekleden van de muren. Dit laten wij helemaal aan uzelf over. 

Casco oplevering

Onze diensten

Aanbouw

Aanbouw

Een aanbouw is een bouwkundige toevoeging aan een bestaande gebouw of woning.

Verbouw

Verbouw

Een verbouwing is een bouwkundige wijziging aan een bestaand gebouw of woning.

Timmerwerk

Timmerwerk

U kunt bij ons terecht voor de meest uiteenlopende timmerwerkzaamheden

Verbouw

Aftimmering

Bij aftimmering moet u denken aan aftimmeren van een constructie of bestaande muur

Waarom casco?

Kiest u voor casco, dan betekent dit dat u zich aardig wat werk op de hals haalt. Waarom kiest u dan toch voor casco, terwijl u er ook voor kunt kiezen om alle werkzaamheden door de bouwer uit te laten voeren? Heel simpel; de belangrijkste reden dat veel mensen kiezen voor casco oplevering of een vorm van casco oplevering is omdat ze het leuk vinden om zelf de woning af te maken. Kiest u voor casco, dan is het prima mogelijk om de woning geheel in eigen stijl en voorkeur af te bouwen. Ook het financiële aspect kan natuurlijk een rol spelen. 

Kiest u voor een woning die helemaal af is, dan bent u duurder uit dan wanneer u kiest voor een casco woning. U bespaart zo immers de kosten voor een aannemer die de afbouwwerkzaamheden op zich neemt.  

Bezint eer u begint!

Wanneer u kiest voor casco, dan is het wel zo handig dat u over twee rechterhanden beschikt. Of dat u in elk geval zelf een netwerk heeft met mensen die u kunnen helpen. Ook is een goede planning en organisatie van essentieel belang. Er dient immers heel erg veel geregeld te worden. Het is daarnaast eveneens belangrijk dat u steeds het financiële plaatje scherp in de gaten houdt. Alleen dan zal een casco woning ook keurig netjes binnen uw budget blijven. 

Casco oplevering
"Het plaatsen van een erker in ons huis (een gemeentelijk monument) was een precieze klus. Keurig en geduldig uitgevoerd, precies volgens de vergunningsvoorwaarden. Ook fijn dat jullie terugkwamen toen de afwerking op enkele punten nog wat moest worden bijgewerkt. Dank aan Timmerbedrijf Henri!"
Marco

Met passie gemaakt

Vraag een offerte aan

Liever direct contact?

Telefoonnummer

0182 604 348

Email

Info@timmerbedrijfhenri.nl

De haken en ogen bij casco

Het is niet zo dat een woning die casco opgeleverd wordt ook meteen voldoen aan de eisen zoals die gesteld worden in het Bouwbesluit. Hetzelfde geldt voor de omgevingsvergunning. Hier zult u dus ook zelf zorg voor moeten dragen. Nog voor u uw woning gaat bewonen, is een keuring door een instantie als Bouw- en Woningtoezicht noodzakelijk. Pas nadat de woning is goedgekeurd, mag u het huis ook daadwerkelijk gaan bewonen. Verder is het goed te weten dat ook de garantie op bepaalde onderdelen van de woning zullen vervallen. Dat geldt uiteraard zeer voor die onderdelen die u zelf heeft gecreëerd. Het kan bovendien zo zijn dat de kredietverstrekkers aanvullende eisen stellen aan de financiering die noodzakelijk is voor het afbouwwerk.

De gemakkelijkste weg

Bij de sleuteloverdracht is de woning compleet afgewerkt. Er is dan sprake van binnenwanden, kabels en leidingen. Ook het tegel- en timmerwerk is klaar. Wat dan nog rest is om de woning geheel naar uw eigen wensen aan te passen.