Skip to content

Timmerwerk

Timmerwerk

U kunt altijd een beroep op ons doen als het gaat om de meest uiteenlopende timmerwerken, werken die wij steeds naar uw wens uitvoeren. Uiteraard denken wij altijd graag met u mee zodat altijd het mooiste eindresultaat zal ontstaan.

Wat betreft timmerwerken hebben wij u erg veel te bieden;

Kortom; wij kunnen zowel binnen als buiten alle voorkomende timmerwerkzaamheden uitvoeren en dat van A tot Z. Wij werken daarbij alleen met de meest hoogwaardige en duurzame producten. Wij werken uitsluitend met houdt met een FSC-keurmerk. Dit staat voor milieuvriendelijk en economisch verantwoord bosbeheer.

Fijn timmerwerk

Als we spreken van fijn timmerwerk, dan doelen we op exclusief timmerwerk. Fijn timmerwerk heeft ongekend veel mogelijkheden. Denkt u in dat kader maar eens aan speciale op maat gemaakte meubels of aan interieurbouw. Met hout kunnen wij simpelweg alles maken. Verzint u zelf maar wat! 

  • Een nieuwe houten trap
  • Traprenovatie; aftimmering en fijn timmerwerk
  • Trapkast; aftimmering en fijn timmerwerk

Timmerwerk

Wat betreft timmerwerk is bij ons ontzettend veel mogelijk. Het is een feit dat het gebruik van houten elementen een prachtige aanvulling vormen voor uw woning of uw interieur. De meubels, kasten en houten elementen zijn namelijk speciaal gemaakt voor uw woning. U kunt bij ons zelf kiezen hoe uw houten meubels, vloeren en kasten op maat er precies uit komen te zien. Bent u op zoek naar een ervaren timmerbedrijf? Dan heeft u in ons een perfecte partner gevonden.

Wat is timmerwerk?

U kunt op ons rekenen als het gaat om diverse timmerwerkzaamheden in en rond uw woning. Als we spreken van kleine timmerwerkzaamheden, dan doelen we op bijvoorbeeld het plaatsen van een radiatorombouw, het optrekken van een tussenwand en het vervangen van kozijnen. U kunt ook op ons rekenen als het gaat om grotere timmerwerken. In dat geval kunt u denken aan een overkapping, een tuinhuis of zelfs de realisatie van een complete schuur.

Kleine timmerwerkzaamheden

Doorgaans worden kleine timmerwerken in de woning uitgevoerd. Het gaat dan meestal om kasten op maat, kasten waarin u met gemak uw complete boekencollectie kunt bewaren bijvoorbeeld.  

Hieronder leest u de meest voorkomende kleine timmerwerken: 

Kasten op maat

Met kasten op maat kiest u voor een smalle of een brede kast of voor een kast in een bijzondere vorm. U krijgt bij ons altijd een kast op maat die perfect in uw woning past en voldoet aan al uw wensen en eisen. Gemiddeld genomen kost een dergelijke kast 1800 euro. Dit is uiteraard wel afhankelijk van het formaat van de kast.

Deuren afhangen

Het is een gegeven dat klassieke houten deuren altijd meerwaarde hebben binnen uw interieur. Het afhangen van houten deuren kost u bij ons gemiddeld tussen de 100 en de 125 euro.

Radiatorombouw plaatsen

Nee, radiatoren zijn nou niet bepaald de eyecatchers in uw woning. Door te kiezen voor een mooie houten ombouw op maat, kunt u de radiator echter fraai wegwerken en verbergen. Zo krijgt u alsnog de gewenste blikvanger in uw huis. Kiest u hiervoor, dan bent u tussen de 300 en de 1500 euro kwijt, sterk afhankelijk van de afmetingen en het aantal radiatoren.

Houten vloeren leggen

Kiest u voor een houten vloer, dan kiest u voor een prachtige vloer. De vloer kan bovendien prima aangelegd worden in combinatie met vloerverwarming. Tip; laat de vloer altijd door een ervaren timmerbedrijf plaatsen. Dan weet u namelijk zeker dat het resultaat in orde is.

Plafond verlagen

Elke ruimte wordt knusser als er sprake is van een verlaagd plafond. In een verlaagd plafond kunt u ook spotverlichting plaatsen en kunt u prima een al beschadigd plafond verbergen.

Wanden plaatsen

U kunt een houten wand laten optrekken als u een bepaalde ruimte op wilt splitsen in meerdere kamers. Deze werkzaamheden kunnen vaak al binnen één dag uitgevoerd worden. U kunt vervolgens zelf de muur naar eigen wens afwerken met een beetje verf of met behang.

Grotere timmerwerkzaamheden

Behalve dat we kleine timmerwerken uit kunnen voeren, kunnen wij als timmerman ook prima grotere werkzaamheden voor u uitvoeren. Denk in dat kader maar aan houtskeletbouw van een compleet nieuw huis of het realiseren van een complete schuur.

Hieronder staan de meest voorkomende grote timmerwerkzaamheden. 

Dakramen plaatsen

Als geen ander kunnen wij een nieuw dakraam plaatsen of kunnen wij uw oude dakraam vervangen voor een grotere uitvoering. Op die manier creëert u meer lichtinval en bovendien lijkt de ruimte optisch ineens een stuk groter. Dakramen plaatsen kost gemiddeld genomen tussen de 770 euro en de 1300 euro.

Trap maken of renoveren

Wilt u uw huidige trap laten renoveren of wilt u een compleet nieuwe trap? Dan bent u bij ons ook al aan het juiste adres. Een traprenovatie is belangrijk, zeker voor de veiligheid van de trap. Zo voorkomt u bijvoorbeeld uitglijders en andere nare ongelukken op de trap.

Overkapping

Kiest u voor een overkapping in de tuin, dan kunt u heel het jaar door buiten zitten. Dit ondanks de weersomstandigheden en of het nou regent of niet. Een overkapping gaat u tussen de 1000 en de 8000 euro kosten.

Tuinhuis bouwen

Behalve voor een overkapping, kunt u ook kiezen voor het laten bouwen van een tuinhuis. Een tuinhuis kunt u helemaal op maat laten ontwerpen waardoor het voldoet aan al uw wensen en uw eisen. De prijs voor het laten bouwen van een tuinhuis is sterk afhankelijk van de afmetingen, het soort hout dat gebruikt wordt en het model tuinhuis dat u kiest. Daardoor kunnen de kosten variëren van 750 euro tot 10.000 euro.

Carport bouwen

Niets is prettiger dan droog uit uw auto kunnen stappen. Kiest u voor een carport, dan staat uw auto altijd overdekt geparkeerd. Kiest u voor het laten bouwen van een carport, dan werken wij met een vanafprijs van 2200 euro.

Schuur bouwen

Wanneer u kiest voor het laten bouwen van een schuur, dan heeft u ruimte om zowel de auto, fiets en andere spullen altijd warm, droog en vooral veilig op te slaan. Kiest u voor een houten schuur, dan kiest u voor een goedkope optie. Bovendien is een houten schuur altijd snel te realiseren.

Interieurbouw

Natuurlijk zijn wij ook uw adres als het gaat om interieurbouw. Dergelijke werkzaamheden kunnen wij uitvoeren in huizen, maar zeker ook in winkelpanden en restaurants. Wij denken altijd graag met u mee en staan garant voor een stijlvol geheel en voor zeer praktisch gebruik.

Houtskeletbouw

Houtskeletbouw wint nog steeds aan populariteit. Dit heeft onder meer te maken met de scherpe prijzen en de zeer snelle droogtijd. Bij houtskeletbouw bestaan de fundering en de begane vloer uit beton. De wanden, vloeren en het dak bestaan uit een raamwerk van hout.

Wat kost timmerwerk?

De prijzen van timmerwerk variëren enorm, omdat het in veel gevallen op maat wordt gemaakt. Zo ligt de gemiddelde prijs van een kledingkast van 270 centimeter breed en 60 centimeter diep rond de €1.800,-. Het vervangen van de kozijnen kost gemiddeld €750,- tot €900,- per m² en voor een overkapping variëren de prijzen van €1.000,- tot €8.000,-.

Voor veel grotere timmerwerkzaamheden, zoals het bouwen van een schuur of zelfs een houtskeletbouw woning zijn de prijzen op aanvraag. Dat komt omdat deze heel nauw samenhangen met het ontwerp.

Werkzaamheden
Gemiddelde prijs
Gemiddelde prijs
€1800,-
Kozijnen vervangen
€750,- tot €900,- per m²
Deur afhangen
€100,- tot €125,-
Radiatorombouw plaatsen
€300,- tot €1.500,-
Dakraam plaatsen
€770,- tot €1.300,-
Overkapping maken
€1.000,- tot €8.000,-
Tuinhuis bouwen
€750,- tot €10.000,-
Carport bouwen
Vanaf €2.200,-

Timmerwerk op maat

Kiest u voor ons timmerwerk, dan kiest u voor timmerwerk op maat. Daardoor bent u verzekerd van twee dingen; de houten elementen passen altijd perfect in uw huis en sluiten bovendien altijd fraai aan op de muren en eventueel het plafond. U heeft zelf grote inspraak in de wijze waarop het timmerwerk er uiteindelijk uit komt te zien. Zo bepaalt u zelf de indeling van de houten kast, de afmetingen en vormen van de houten meubelstukken en het soort en type overkapping of tuinhuis.

Bij timmerwerk op maat is dus heel veel mogelijk!

Wat wij op maat maken? Dit zijn bijvoorbeeld kleding- en boekenkasten, trapkasten, houten meubels en radiatorombouw. Ook als het gaat om grotere timmerwerken is maatwerk zeker een mogelijkheid, zeker als het gaat om houtskeletbouw en de bouw van een garage. 

Aanbouw aannemer
Timmerman Waddinxveen

Besparen op de kosten van een klus

U kunt kosten besparen door zelf mee te helpen bij de werkzaamheden. Informeer bij de vakman wat u zelf alvast kunt doen. Vaak betreft dit het voorwerk. Denkt u maar eens aan het zelf verwijderen van de oude vloer of het alvast schuren van de trap. U kunt ook helpen door zelf sloopwerk uit te voeren. U kunt bovendien zelf alvast oude deuren verwijderen en de kozijnen slopen.

BTW tarief voor timmerwerkzaamheden

Wat betreft timmerwerk geldt een standaard BTW tarief van 21 procent. Voor een aantal andere werken die veelal in combinatie uitgevoerd worden, geldt echter een verlaagd BTW tarief van 9 procent. U moet dan denken aan bijvoorbeeld schilderwerkzaamheden, behangen, stukadoren en isoleren. In dat geval dient uw woning wel tenminste twee jaar oud te zijn. Op belastingdienst nl kunt u meer informatie vinden over de BTW tarieven.