Skip to content

Timmerwerk

Bent u op zoek naar kwalitatief timmerwerk voor uw woning? wij staan klaar om u te voorzien van hoogwaardig timmerwerk, van fijn timmerwerk tot aan complexe projecten. Bij Timmerbedrijf Henri komen vakmanschap en passie samen! Ontdek hoe wij uw huis kunnen transformeren en vraag een vrijblijvende offerte aan.

Werkzaamheden timmerman

Of het nu gaat o renoveren van een bestaande woning of het leveren van maatwerk. Wij zetten ons in met vakmanschap en toewijding. Zo is een timmerman bedreven in een breed aantal werkzaamheden. Bij Timmerbedrijf Henri kunt u uiteraard terecht voor timmerwerk voor bouw en renovatie, maar ook het realiseren van houten constructies op maat, dakconstructies zoals een dakkapel en dakopbouw, restauratiewerk en diverse onderhoud- en reparatiewerkzaamheden. Wat voor project u ook heeft, wij streven naar het beste eindresultaat!

Timmerwerk

Kleine timmerwerkzaamheden

Doorgaans worden kleine timmerwerken in de woning uitgevoerd. Het gaat dan meestal om kasten op maat, kasten waarin u met gemak uw complete boekencollectie kunt bewaren bijvoorbeeld.  

Hieronder leest u de meest voorkomende kleine timmerwerken: 

Timmerwerk

Kasten op maat

Met kasten op maat kiest u voor een smalle of een brede kast of voor een kast in een bijzondere vorm. U krijgt bij ons altijd een kast op maat die perfect in uw woning past en voldoet aan al uw wensen en eisen. Gemiddeld genomen kost een dergelijke kast 1800 euro. Dit is uiteraard wel afhankelijk van het formaat van de kast.

Timmerwerk

Deuren afhangen

Het is een gegeven dat klassieke houten deuren altijd meerwaarde hebben binnen uw interieur. Het afhangen van houten deuren kost u bij ons gemiddeld tussen de 100 en de 125 euro.

Timmerwerk

Radiatorombouw plaatsen

Nee, radiatoren zijn nou niet bepaald de eyecatchers in uw woning. Door te kiezen voor een mooie houten ombouw op maat, kunt u de radiator echter fraai wegwerken en verbergen. Zo krijgt u alsnog de gewenste blikvanger in uw huis. Kiest u hiervoor, dan bent u tussen de 300 en de 1500 euro kwijt, sterk afhankelijk van de afmetingen en het aantal radiatoren.

Timmerwerk

Houten vloeren leggen

Kiest u voor een houten vloer, dan kiest u voor een prachtige vloer. De vloer kan bovendien prima aangelegd worden in combinatie met vloerverwarming. Tip; laat de vloer altijd door een ervaren timmerbedrijf plaatsen. Dan weet u namelijk zeker dat het resultaat in orde is.

Timmerwerk

Plafond verlagen

Elke ruimte wordt knusser als er sprake is van een verlaagd plafond. In een verlaagd plafond kunt u ook spotverlichting plaatsen en kunt u prima een al beschadigd plafond verbergen.

Timmerwerk

Wanden plaatsen

U kunt een houten wand laten optrekken als u een bepaalde ruimte op wilt splitsen in meerdere kamers. Deze werkzaamheden kunnen vaak al binnen één dag uitgevoerd worden. U kunt vervolgens zelf de muur naar eigen wens afwerken met een beetje verf of met behang.

Grotere timmerwerkzaamheden

Behalve dat we kleine timmerwerken uit kunnen voeren, kunnen wij ook prima grotere werkzaamheden voor u uitvoeren. Denk in het kader van een aanbouw of het realiseren van een complete schuur.

Hieronder staan de meest voorkomende grote timmerwerkzaamheden. 

Dakramen plaatsen

Als geen ander kunnen wij een nieuw dakraam plaatsen of kunnen wij uw oude dakraam vervangen voor een grotere uitvoering. Op die manier creëert u meer lichtinval en bovendien lijkt de ruimte optisch ineens een stuk groter. Dakramen plaatsen kost gemiddeld genomen tussen de 770 euro en de 1300 euro.

Trap maken of renoveren

Wilt u uw huidige trap laten renoveren of wilt u een compleet nieuwe trap? Dan bent u bij ons ook al aan het juiste adres. Een traprenovatie is belangrijk, zeker voor de veiligheid van de trap. Zo voorkomt u bijvoorbeeld uitglijders en andere nare ongelukken op de trap.

Overkapping

Kiest u voor een overkapping in de tuin, dan kunt u heel het jaar door buiten zitten. Dit ondanks de weersomstandigheden en of het nou regent of niet. Een overkapping gaat u tussen de 1000 en de 8000 euro kosten.

Tuinhuis bouwen

Behalve voor een overkapping, kunt u ook kiezen voor het laten bouwen van een tuinhuis. Een tuinhuis kunt u helemaal op maat laten ontwerpen waardoor het voldoet aan al uw wensen en uw eisen. De prijs voor het laten bouwen van een tuinhuis is sterk afhankelijk van de afmetingen, het soort hout dat gebruikt wordt en het model tuinhuis dat u kiest. Daardoor kunnen de kosten variëren van 750 euro tot 10.000 euro.

Carport bouwen

Niets is prettiger dan droog uit uw auto kunnen stappen. Kiest u voor een carport, dan staat uw auto altijd overdekt geparkeerd. Kiest u voor het laten bouwen van een carport, dan werken wij met een vanafprijs van 2200 euro.

Schuur bouwen

Wanneer u kiest voor het laten bouwen van een schuur, dan heeft u ruimte om zowel de auto, fiets en andere spullen altijd warm, droog en vooral veilig op te slaan. Kiest u voor een houten schuur, dan kiest u voor een goedkope optie. Bovendien is een houten schuur altijd snel te realiseren.

Interieurbouw

Natuurlijk zijn wij ook uw adres als het gaat om interieurbouw. Dergelijke werkzaamheden kunnen wij uitvoeren in huizen, maar zeker ook in winkelpanden en restaurants. Wij denken altijd graag met u mee en staan garant voor een stijlvol geheel en voor zeer praktisch gebruik.

Houtskeletbouw

Houtskeletbouw wint nog steeds aan populariteit. Dit heeft onder meer te maken met de scherpe prijzen en de zeer snelle droogtijd. Bij houtskeletbouw bestaan de fundering en de begane vloer uit beton. De wanden, vloeren en het dak bestaan uit een raamwerk van hout.

Timmerwerk op maat

Bij Timmerbedrijf Henri begrijpen we dat elk huis uniek is en dat uw wensen voorop staan. Daarom bieden we timmerwerk op maat aan dat zal voldoen aan uw exacte behoeften! Van het bouwen en plaatsen van hoogwaardige kozijnen, tot aan het maken van houten constructie, houten vloeren en ontwerp van een aangepaste trap. Zo kunnen wij de meest voorkomende timmerwerkzaamheden uitvoeren, waarbij we streven naar de meest hoogwaardige en duurzame producten. Zo werken we uitsluitend met hout dat een FSC-keurmerk draagt. Wij staan klaar om uw ideeën en wensen te realiseren!

Timmerman timmerwerk Waddinxveen
"Het plaatsen van een erker in ons huis (een gemeentelijk monument) was een precieze klus. Keurig en geduldig uitgevoerd, precies volgens de vergunningsvoorwaarden. Ook fijn dat jullie terugkwamen toen de afwerking op enkele punten nog wat moest worden bijgewerkt. Dank aan Timmerbedrijf Henri!"
Marco

Afbouwtimmerwerk

Ook voor afbouwtimmerwerk kunt u bij Timmerbedrijf Henri terecht, want de details maken echt het verschil. Ons timmerwerk voegt de finishing touch toe aan uw woning. Of het nu gaat om sierlijsten, monteren van plinten of decoratief timmerwerk, wij zorgen ervoor dat het met zorg en precisie wordt geplaatst. De kleinste dingen maken vaak het grootste verschil. Decoratieve elementen in uw woning kunnen bijvoorbeeld plafondrozetten zijn, maar ook wandornamenten, klassieke lijsten, opbergoplossingen en afbouw van deuren en kozijnen. Zo zorgen wij voor een perfecte installatie van moderne schuifdeuren en klassieke paneeldeuren, tot aan op maat gemaakte houten kozijnen. Met onze ervaring en kennis op het gebied van timmerwerk, is geen enkel afbouwtimmerwerk een probleem.

Wat kost timmerwerk?

De prijzen van timmerwerk variëren enorm, omdat het in veel gevallen op maat wordt gemaakt. Zo ligt de gemiddelde prijs van een kledingkast van 270 centimeter breed en 60 centimeter diep rond de €1.800,-. Het vervangen van de kozijnen kost gemiddeld €750,- tot €900,- per m² en voor een overkapping variëren de prijzen van €1.000,- tot €8.000,-.

Voor veel grotere timmerwerkzaamheden, zoals het bouwen van een schuur of zelfs een houtskeletbouw woning zijn de prijzen op aanvraag. Dat komt omdat deze heel nauw samenhangen met het ontwerp.

Werkzaamheden
Gemiddelde prijs
Gemiddelde prijs
€1800,-
Kozijnen vervangen
€750,- tot €900,- per m²
Deur afhangen
€100,- tot €125,-
Radiatorombouw plaatsen
€300,- tot €1.500,-
Dakraam plaatsen
€770,- tot €1.300,-
Overkapping maken
€1.000,- tot €8.000,-
Tuinhuis bouwen
€750,- tot €10.000,-
Carport bouwen
Vanaf €2.200,-

Met passie gemaakt

Vraag een offerte aan

Liever direct contact?

Telefoonnummer

0182 604 348

Email

Info@timmerbedrijfhenri.nl

Kwalitatief timmerwerk door Timmerbedrijf Henri

Wat voor timmerwerk u ook nodig heeft, wij streven ernaar om niet alleen aan, maar boven uw verwachtingen te voldoen. Zo staat klanttevredenheid bij ons op nummer één en streven we naar het beste eindresultaat, dankzij onze goede samenwerking. Benieuwd naar de mogelijkheden? Vraag vandaag nog een offerte aan!